Erjakettunenparveke.2.png
Hepulis!!

Tsori ihan kamalasti etten pystynyt kirjottaan tätä plokiini sieltä Amstelramista. Kun kattokaas turposin tosi pahasti jo menolennolla. Outoo että matkustaessa aina turpoon. Kauheen laajat silmäpussit, siis ne vieläkin häirittee näkökenttää! Eli en nähnyt silmäpussieni takaa näppäimiä, vaikee ois ollu kirjottaa. Ja sit kun nää mun rillit on mitä on. Ei tuu enää sossu vastaan rilliostoksissa. Hukkasin tossa teranssikauden aikana parit rillit välille Lepakkomies-Tenkka, sanoivat että se on jo vähän liikaa. Pikkumaisia kun ovat. Nää rillit hankin sitten Lähetystorilta, on muuten pikkusen edukkaammat hinnat kuin optikolla. Se ilo näistä silmäpusseista on, että näytän tosi kokeneelta. Kokeneen näköiset ihmiset saa tosi paljon parempaa palvelua joka paikassa, niitä kunnioitetaan.
Kyllä toi Amstelram on muuten just sopiva paikka meitsille, siis Kallion jälkeen paras ehkä. Mullahan on sekä kahvi- että tupakkiaddiktio niin nimenomaa just siks. En siis oo varsin ylpee tosta viimisestä, mut aikoinaan mun terapeutti sano, että se johtuu siitä, että mut on aikoinaan vieroitettu liian julmasti tutista. Rakastin erityisesti niitä maapähkinän muotoisia tutteja, joissa oli ilmareijät. Nykyäänhän tutit on tosi paljon hienompia kuin ennen, mut mitä iloo niistä kuvioista on, kun eihän se vauva niitä nää, paitti jos kattoo peilistä. Mut enivei, mun imurefleksi on ylivilkas. Ja tuttia ei kehtaa imeä.
Amstelramissahan on aivan sikapaljon kahviloita ja ylihelppoa löytää kahvila, jossa saa polttaa, toisin kuin Suomessa. Täälhän on pakko mennä pupiin, kun kahvilassa ei voi polttaa. Ja sit kun joutuu enivei pupiin, niin miks ostaa kahvia kun samalla rahalla saa pissee.Amstelramissa melkeen pakotetaan polttaan kahviloissa, meni vähän aikaa oppii se systeemi. Eli kun menee kahvilaan, saa eteensä listan, josta pitäs valkata tupakki, 4e kipale. No mää tietty aluks että hei, mulla on omat tupakit, siis etten haluu maksaa yhestä tupakista neljää euroo kun saan sillä hintaa koko askin. Huomasin, et ne oli ton jälkeen aika nuivia, vaik selitin et olen työtön lähihoitaja Kalliosta. Ostin sit tupakin niitten mieliks, maassa maan tavalla, näinhän se on. Sit kaikki menikin tosi jees, tosi nopskaa siellä kahviloissa aika kuluu.On siellä tietty paljon muutakin, kuten polkupyöriä tosi paljon, niitä kandee varoa. Amstelramilaiset on polkupyörähulluja, en tajuu miks, kun siellä kuitenkin kulkee ratikat ja bussitkin.
Kävin muuten kattoon yhen luukun siellä, koska kaikki muutkin kävi, jonku Anne Rankin kämppä, ei mitenkään kummonen. Sitä vaan en tajuu, et miks kaikki on lukenu sen muijan päiväkirjat. Päiväkirjathan on tosi henkilökohtasia, niinku tää mun plokinikin esim. Sehän on ihan sama kuin että joku lukis tätä mun plokia. Kun tääkinhän on päiväkirja. Kaikkee ei voi tajuta.
Hollanin kieli on aika helppoa, meän alakerrassa oli Vishandel, siitä tajusin idean, vaik ensin kelasin, että tiedän kyllä Handelin, mutten ymmärrä mikä Vis. No sit selvis et vis on kala, niinkuin fish miinus tietyt kirjaimet. Eli esim fuck=vuk, father=vater ja fres=vres.
Nyt mun on pakko lähtä, Pirkko-Liisa eli Piksu eli Pike just soitti, että se on Lepakkomiehessä, oli saanu sairaslomaa, kun sillä oli menny hammas poikki kun se oli laulanu Populuksessa Freemanin Kaksi lensi yli käenpesän. Se oli kaatunu sen mikin kans niin että mikki oli osunu hampaaseen. Nyt se odottaa hammaslääkäriaikaa siellä pupis, joten meen moikkaan!!!

Tee Eke eli Erja