Mikäli käsissäsi on sukutauluton risteytysmarsu, jonka taustoja ei tunneta lainkaan, saa syy sen astuttamiseen olla todella hyvä. Et voi tietää, onko sen suvussa geneettisiä rasitteita kuten esimerkiksi hammasvikaa, kaihia tai virtsakiviongelmia. Älä astuta, mikäli syy ei ole todella vedenpitävä.

Vanhempien tulisi olla rodun keskimääräistä tasoa parempia ja poikasten vanhempiaankin parempia tai ainakin samaa tasoa. Liian laiha nuori marsu on jo sairas, syy laihuuteen pitää selvittää ja missään nimessä tällaista ei astuteta. Naaraalla ei saa olla mitään selkeitä vikoja, esimerkiksi purentavirhettä eikä sillä saa olla loisia.

Tutustu rotumääritelmään ja perinnöllisyyden perusteisiin sekä valitse uros huolella. Älä ota ensimmäistä tarjolla olevaa ehdokasta. Tässä asiassa kannattaa kääntyä oman marsusi kasvattajan puoleen ja kysyä neuvoa. Kasvattajalla saattaa itsellään olla sopiva uros tai hän voi suositella jotakin toisen omistamaa urosta. Marsupiireissä lainataan uroksia jalostukseen aika yleisesti

Ulkomuodollisesti pariskunta täydentää toisiaan silloin, kun uroksella on jokin ansio mikä naaraalta puuttuu ja toisin päin. Ääripäihin ei kuitenkaan kannata lähteä, muuten jälkeläisnäyttö voi osoittautua tasoltaan aika kirjavaksi joukoksi.