298869.jpg

Tämä kukka tässä on Kielo.

Sain Kielolta eilen textarin sielä Sarssin episentrumista Kiinasta. Oli siel pupis ja joi pissee. Emmää tajuu, et pitää sinne asti lähtä pupiin. Oon mieluummin Kalliossa. Ja sitäpaitti eihän työttömät mihinkään saa lähtä. Paitti salaa tietty. Et tätä askaa käsittelee siinä mun tulevassa oppaassani työttömille ihan yks kokonainen luku. Että ennenkun heittäytyy työttömäks, ni onko tajunnu, et sen jälkeen on naimisissa työkkärin kans. Niinku huonossa avioliitossa, kaikkeen pitää kysyy lupa ja mihkään et saa mennä ja kiristetään ja pakotetaan. Mut ei tietenkään seksii. Eli paska avioliitto.

Sain Tupulta eilen Hesareita. Ja pikkusenko ärsyttää. Ensinnäki siel mielipideosastolla on käyty keskusteluu just tästä, et saako työtön matkustaa. Se, että ei saa, johtuu siitä, että saadakseen manii työttömän pitää olla tavoitettavissa eli työmarkkinoiden käytettävissä.Eli jos oot yli viikon vekka, nou mani. Eli onko työttömällä pakko olla puhelin? Entä jos mää luovun puhelimestani ja päätän mennä kaheks viikkoo yökylään Mocelle? En o markkinoiden käytettävis, eli rahahanat kii. Entä jos istun kaks viikkoo Lepakkomiehes ja akku on loppunut? Entä jos haluun lähtä Lappiin äitin luo kolmeks kuukaudeks? Mää ny ehdottasinkin Eila Hakalalle, et hän asentais muhun jonku seurantalaitteen. Sit hän näkis aina kun siirryn Roskapankista Pääkonttoriin ja sieltä Lepakkomieheen. Et hän tietäs sit että mihin pupiin soittaa, kun luovun siitä kännykästäni. Ja ps olin Amstelramissa, salaa!!!! Viekää rahat siltä ajalta vaiks nyt jälkikäteen! En välitä, mullon niin paljon tyhjiä pulloja! Ja lisää tulee, kun tyhjennän täysiä!

Ja ette ikinä usko. Työtön ei saa myöskään opiskella päivällä. Illalla saa, kello kuudentoista jälkeen. On se kumma. Mää varmistin Eilalta, et saanko istuu pupis ja ottaa pissee ennen kello kuuttatoista. Kuulemma saa. Mut opiskella ei saa. Vaiks vannosit, että heti kun käy kutsu töihin ni loppuu esim.aikuislukion päiväkursseilla käynti. Ei sallittua. Mut tohonkin löytyy keinonsa, josson ovela. Eli tästäkin kirjoitan tulevaan oppaaseeni.

No eipä siinä vielä kaikki. Sit Matti Vanhanen sanoo keskiviikon lehes, et työttömille pitää antaa kovempaa keppiä. Esim, että työttömillä pitäisi olla velvollisuus ottaa työtä vastaan muultakin kuin omalta alaltaan ja asuinpaikkakunnaltaan. Eli täähän ei suinkaan tarkottas sitä, että mää lähihoitajana lähtisin esim Rovaniemelle aivokirurkiksi. Taikka Heinolaan trukkikuskiks. Tää, että "ottaa työtä muiltakin kuin omalta alaltaan", tarkoittaa sitä suomeksi, että työttömät voitas työntää töihin, joihin ei vaadita koulutusta. Porrassiivoojiksi, puhelinmyyjiksi, lehdenjakajiksi. Mit vit Matti! Meinaaksää, et työtön voidaan pakottaa muuttamaan omalta paikkakunnaltaan??? Vastahan ollaan oltu NIIN huolissaan siitä, et maaseutu ja pienet kaupungit tyhjenee kun kaikki haluu Stadiin taikka Tanpereelle. Ja just noissa pienissä paikoissahan sitä työttömyyttä eniten on. Et jengi sieltä vaan tänne kaikki  heti. Suljetaan ne käpykylät. JEE! Kemikin suljetaan! Saan kaikki frendit tänne!

Mää sanon sulle Matti VEE, että jossää saisit lähihoitajan palkkaa, niin sää et sillä rahalla suostuis tekeen muuta ko raapiin munias kotisohvalla. Ei voi olla oikein, et työttömänä jää käteen yhtä paljon kuin jossois wörkis. Ja sitten semmonen jutska, et mää haluisin tehhä vähän töitä. Osa-aika, juu nou. Vaan jokainen euro, jonka tienaisin, vähennetään mun rahoistani. Miks mää en saa tienata vaiks 100 euroo kuussa??????? Miks mää lähtisin ilmaseks töihin?????????????? Haluutte kitkee pimeet duunarit, tossois yks sauma. Antakaa työttömän tienata liksaa osa-aikatyössä. Ei mitään faking soviteltua päivärahaa, soviteltu päiväraha on Plus Miinus 0 euroo lisää. No, onnex tyhjist pulloist saa pitää manit ittellä.

Keksisit Matti sille kepillesi jotain muuta nyt. Joulukin tulossa. Sun keppis vie multa järjen.