270228.jpg

Idolini Pate Mustajärvi on jälleen tarttunut ruskeisiin pulloihin, ties lehet kertoo eilen. Hittipiisi; Ukkometso

Kiitti vaan Eila Hakalalle, jouduin työhaastatteluun. Huh huh. On tää niin väärin. Joku palvelutalo. Se muija kysy multa siellä että "Mikä on mielestäsi tärkeintä vanhustyössä?" Mää että tärkeintä ois opettaa niille käytöstapoja. Ilkeille vanhuksille pitäis laittaa ulkonaliikkumiskielto aamu kuudesta puolille öin. Siis tänäkin aamuna metrossa yks räyhä-mummo huus yhelle muijalle että mee sinne Somaliaan sikiään, äläkä tuu tänne riistään veronmaksajia. Ja tää ei ole eka kerta kun kuulen vastaavaa. Nää vanhukset pilaa tolla käytöksellään kaikkien suomalaisten maineen. Joo, ja sit muutenkin nää ilkimysmummot puuttuu tavallisten ihmisten elämään. Kerran istuin metroasemalla ja join kukkotölkistä pissee, nii eikös vaan tuu mummeli ja sano että sää joudut helvettiin ton tölkkis kans. Et tämmönen taivaspaikkojen jakelu sais myös loppuu. Ja kaikilla maailman tiskeillä etuilu ja tuuppiminen. Et kaikki vanhuksethan ei oo laisin tämmösii, mut sit on nää jotku jotka terrorisoi. Huitovat kepeillään ja ajelevat rollaattoreilla kantapäille. Mukavat ja tavalliset mummot ja papat on asia erikseen, niitten eläkettä vois nostaa. Suurin osa on ihania noist vanhoistakin, tää pohjasakka on ihan joku rosentti vaan kaikista. Mut silti ne on tosi pelottavia.

Sit toinen asia, joka ois tärkee. Kaikilta yli 69 vuotiailta pitäs kieltää alkoholinkäyttö. Pupeihin ei päästettäs yli 69 vuotiaita, ja Alkossa kysyttäs paperit eikä myytäs, jos oot liian vanha. Tää koskis sit myös tota Oiva Pistroo. Nimittäin se on aikas kauheeta katteltavaa kun niitä vahoja ihmisiä vyöryy sieltä pupista siihen kadulle sekoileen. Kun ei oikeen selvinpäinkään katto muisteta et kuka oon, missä asun ja miks. Nii mitä se on sit kännissä. Huh. Kerranki yks mummo hoippu siihen tielle ja nojaili seiniin ja sit jäi toi käsveska siihen kadulle ja mummo jatko matkaa. Mää yritin huutaa ikkunasta että mummo hoi, sun kassis jäi, mut kai silt oli kuulolaitekkin kadonnu. Aattelin että tollakin on tietty koko eläke lompsassa ja juoksin yöpaita päällä kadulle ja vein sille sen kassin. Voi tsiisus. Et nää perustelut varmaan riittää.

No sit se muija että niin, täällä palvelutalossahan nämä vanhukset asuvat ja elävät, että nyt taisit puhua ihan itsekseen elelevistä. Mää että sepä se. Jos nyt alettas opettaan niille ilkeille käytöstapoja, niin oisivatpa sit säyseämpiä, kun muuttavat palvelutaloihin. Auttas henkilökuntaakin jaksamaan. No sit tää muija, että hällä ei oo kuin yks kysymys enää. "Miksi meidän pitäisi valita juuri sinut." Mää että siks, että Eila Hakala sais mielenrauhan näin kun joulukin on tulossa. Eila Hakala on nimittäin jouluihmisiä, hankkii kuuset ja kaikki.

Se oli semmonen työhaastis.Oonny jotekin nii tuohduksissani tästä kaikesta, et lähen ottaan pari pissee.