Nonni. Ja näin vanhaks piti meitsinki elää, enneku tajusin löytää netistä näitä marsu-faktoja. Ei ihme et kaikki suhteet on menny puihin. Miettikää, vaiks Kielo on nii kokenu noitten marsujen ka, ni nää kaks kohtaa oli sillekkin uutta tietoa!

Monta marsua?
Marsut tarvitsevat lajitoverin seuraa. Parasta on hankkia heti alkuun ainakin kaksi nuorta marsua tai jo ennestään vanhat kaverukset.

Marsu tulee taloon
Marsujen tullessa uuteen kotiinsa ne voivat olla vielä hyvin säikkyjä ja piileskellä. Anna marsujen kotiutua hetki. Tarjoa marsuille herkkupalaa kädestä ja juttele niille. Kun ne oppivat enemmän luottamaan sinuun voit silitellä niitä varovasti ja ottaa syliin. Älä lähesty marsua uhkaavasti yläviistosta, sillä se voi pitää sinua pelottavana saalistajana. Vältä syliin otettaessa stressaavaa jahtaamista, joka saa marsun pelkäämään vielä enemmän.Turhaa ylimääräistä riehumista marsujen ympärillä kannattaa välttää, mutta normaaleihin talon ääniin tulee marsujenkin tottua. Kärsivällisen odottelun ja runsaan käsittelyn ja seurustelun tuloksena marsuista voi parhaimmillaan tulla mitä hellyttävimpiä otuksia, jotka luottavat sinuun ja kuikuttavat iloisesti ja kerjäävät ruokaa sinun tullessasi huoneeseen.